Aeronautical Fixed Telecommunication Network

Informations about aeronautical telecommunications & Aviation & Network

Aeronautical Fixed Telecommunication Network

Informations about aeronautical telecommunications & Aviation & Network

Aeronautical Fixed Telecommunication Network
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات


منبع : itpro.ir

برخی اوقات در حوزه فناوری اطلاعات به خودمان خیلی مغرور می شویم و فکر می کنیم همه چیز را می دانیم اما همانطور که سر کلاس هایم هم همیشه به دانشجویان گفته ام ، شما از یک جلبک در یک حوضچه آب ، فناوری اطلاعات را شروع می کنید و در نهایت به یک گلابی رسیده تبدیل می شوید و مجددا باید به درون حوضچه بیوفتید ، این یعنی قانون فناوری اطلاعات ، کسی که خودش را گول زده است و فکر می کند گلابی نیست کاملا در اشتباه است . همه اینها را گفتم تا بگویم اکثر ما ممکن است مفهوم Subnet Mask در شبکه را خوب درک کرده باشیم اما شاید هرگز در خصوص Wild Card Mask چیزی نشنیده باشیم و یا اگر هم چیزی بدانیم به درستی آن را درک نکرده ایم.اگر از افرادی که در زمینه شبکه مهارت دارند سئوال کنید که Wild Card Mask چیست در جواب معمولا می گویند ، برعکس Subnet Mask است ! همین ! اما در این مطلب قصد داریم به شما به روش ITPRO یاد بدهیم که Wild Card Mask چیست و در کجا استفاده می شود. در بسیاری اوقات ممکن است این تعریف درست باشد و Wild Card Mask تا حدودی و بعضا دقیقا برعکس Subnet Mask باشد اما همیشه هم اینطور نیست و این عدد می تواند کارهای بسیار بیشتری را برای ما انجام دهد. 

Wild Card Mask چیست و چه تفاوتی با  Subnet Mask دارد


لطفا برای مطالعه ی کامل این مطلب به " ادامه مطلب " مراجعه کنید.


خوب حالا به سراغ تشریح ماجرای اصلی Wild Card Mask و نحوه استفاده کرده از آن برویم ، آیا از خود سئوال کرده اید که واقعا چگونه است که شما یک کامپیوتر را در یک شبکه Remote پیدا می کنید و با آن ارتباط برقرار می کنید ؟ و اینکه چگونه Access List های یک روتر به این موضوع پی می برند که درخواست شما باید برای کدام کامپیوتر دقیقا ارسال شود و چه چیزی باید بلاک شود ؟ اینجاست که وظیفه اصلی Wild Card Mask نمایان می شود. برای اینکه کاربرد Wild Card Mask بیشتر برای شما جا بیوفتد برای شما یک مثال می زنیم ، تصور کنید که قرار است ماشین خود را که در هوای آلوده تهران بسیار کثیف شده است را به یک کارواش حرفه ای ببرید ، بعد از اینکه کار ماشین شویی انجام شد مسئول کارواش از شما می پرسد که چه نوع خوشبو کننده هوایی را دوست دارید که در ماشین بصورت اشانتیون قرار بدهیم و شما ممکن است در چنین موقعیتی بگویید ؛ فرقی نمی کند هر کدام که خودتان صلاح می دانید را انتخاب کنید . هر چند که در کارواش های ایران از این خبرا نیست اما به هر حال آرزو بر جوانان عیب نیست. اینجا دقیقا کار Wild Card Mask تعریف می شود ، شما به نوع خوشبو کننده توجهی نکردید چون برای شما چندان اهمیتی نداشت و Wild Card Mask نیز در جایی از شبکه به کمک شما می آید که برای شما اهمیت زیادی ندارد. 

کاربرد Wildcard Mask در فرآیند مسیریابی چیست



در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم که Wild Card Mask دقیقا چکار می کند ؟ چگونه کار می کند ؟ و در کجاها می توان از آن استفاده کرد. یکی از بهترین روش هایی که می توان متوجه شد که یک تکنولوژی چگونه کار می کند این است که یک سناریوی واقعی از پیاده سازی آن را داشته باشید. به تصویر بالا دقت کنید ، فرض کنید که هدف سناریوی بالا این است که هر ترافیکی که از مبدا شبکه با آدرس 172.16.56.0 به سایر روترها وارد شد باید مسدود شود ، این شبکه بین روترهای ITPRO-R5 و ITPRO-R6 قرار گرفته است ، فرض کنید در چنین شرایطی ما برای ترافیک مربوطه یک Inbound Rule برای ITPRO-R2 قرار است بنویسیم. خوب ما برای انجام اینکار باید در ITPRO-R2 یک Access Control List برای انجام اینکار بنویسیم ، خوب در اینجا اگر فرض را بر این بگیریم که شبکه 172.16.56.0/24 باشد ما در Octet آخر این شبکه هر عددی را می توانیم داشته باشیم که در قسمت Host ID قرار دارد ، خوب عدد موجود در Octet چهارم این شبکه می تواند بین 1 تا 254 باشد ، خوب ما برای ITPRO-R2 باید Access Control List خود را چگونه بنویسیم که فقط به سه Octet اول این شبکه نگاه کند ؟ در واقع می خواهیم در Access Control List خود به روتر بگوییم که Octet چهارم هر عددی باشد برای ما اهمیتی ندارد و فقط باید سه Octet اول را برای اعمال Rule خود استفاده کند. اینجا دقیقا محلی است که کاربرد Wild Card Mask مشخص می شود ، در ساختار Wild Card Mask عدد 0 به منزله Match بودن و عدد یک به منزله Ignore بودن است یعنی در Rule هایی که توسط Wild Card Mask نوشته می شوند. در Wild Card Mask هرجایی که بیت ما عدد 1 بود یعنی Ignore بود ، به این معناست که اصلا مهم نیست این عدد چه چیزی باشد ، اما اگر 0 بود یعنی مهم است که عددی که در این قسمت قرار می گیرد چه چیزی باشد و باید Match باشد. به مثال زیر دقت کنید که عدد 172.16.56.0 را ما بصورت Wild Card Mask در آورده ایم : 

1
2
3
4
5
IP Address Range : 172.16.56.0
IP Address Range Binary Code : 10101100.00010000.00111000.00000000
IP Address Range Subnet Mask : 255.255.255.0
IP Address Range Wild Card Mask : 0.0.0.255
IP Address Range Wild Card Mask  Binary Code : 00000000.00000000.00000000.11111111


برای Wild Card Mask بیت هایی که روشن یا 1 هستند ارزشی ندارند همانطور که در بالا مشاهده می کنید در Octet آخر وجود داشتن اعداد 1 اصلا اهمیتی در نوشتن Access Control List روتر شما با استفاده از Wild Card Mask ندارد اما بیت های خاموش یا 0 تاثیر مستقیمی بر روی Rule نوشته شده دارند. در مثال بالا برای اعمال شدن ACL ما در روتر ITPRO-R2 باید 24 بیت 0 وجود داشته باشند تا Rule مورد نظر اعمال شود اما هشت بیت آخر با توجه به اینکه عدد 1 در آنها وجود دارند هر چیزی که باشند در نتیجه Rule ما تاثیری نخواهند داشت و در واقع این هشت بیت آخر همان خوشبو کننده ای است که برای شما مهم نیست . توجه کنید که زمانیکه قرار است شما در روتر خود Wild Card Mask را برای این Rule ایجاد کنید آن را در قالب یک عدد مبنای ده یا Decimal به شکل 0.0.0.255 معرفی می کنید. برای اینکه کمی در حوزه عملی این موضوع هم وارد شویم نمونه ای از Access Control List ای که قرار است بر روی ITPRO-R2 نوشته شود را برای شما نمایش می دهیم تا متوجه شوید که چه قالب دستوری برای استفاده کردن از Wild Card Mask ها در Access Control List های روترهای سیسکو وجود دارد : 

1
2
3
4
ITPRO-R2(config)#ip access-list standard Deny_Subnet_56
ITPRO-R2(config-std-nacl)#deny 172.16.56.0 0.0.0.255
ITPRO-R2(config-std-nacl)#permit any
ITPRO-R2(config-std-nacl)#exit

منبع : itpro.ir
  • موافقین ۱ مخالفین ۰
  • ۹۳/۱۰/۲۴
  • ۲۵۹۵ نمایش
  • علی کلیدری

subnet mask

wlid card mask

علی کلیدری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی